Betonvloer coaten

Beton coaten is iets anders dan beton impregneren. Bij het coaten van een betonvloer wordt er een laag coating aangebracht op de vloer. De coating heeft als nadeel dat hij kan gaan bladderen of loskomen van de betonvloer.

Het grote verschil tussen coaten en impregneren zit hem er dus in dat het impregneermiddel ín de betonvloer zal trekken, waardoor deze daadwerkelijk harder en krasbestendiger wordt. De vloer zal na het impregneren langer mooi blijven.

Voorbereiden op het impregneren van de betonvloer

Voordat de betonvloer geïmpregneerd kan worden, zullen er een aantal voorbereidingen getroffen moeten worden.

Allereerst moet de betonvloer gereinigd zijn. Doe je dit niet, dan zal het impregneermiddel in de vervuiling trekken, in plaats van in de betonvloer zelf. Het is belangrijk om te weten dat de vloer zo droog mogelijk moet zijn voordat hij geïmpregneerd wordt. Laat de betonvloer dus na het reinigen eerst goed opdrogen.

Betonvloer beschadigd

Is de betonvloer beschadigd? Dan dient dit voor het impregneren gemaakt te worden. Er zijn verschillende soorten betonreparatiemortels beschikbaar.

Onderhoud betonvloer

Heeft u uw vloer laten impregneren en wilt u uw vloer zo goed mogelijk blijven beschermen? Dan raden wij om de betonvloer periodiek te dweilen met de juiste onderhoudszeep. Op die manier behoudt u een optimale bescherming van de betonvloer.

Meer informatie over het impregneren van een betonvloer?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden inzake impregneren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. Uiteraard denken we graag met u mee, ook als we bij u op locatie zijn. Wij kunnen u op grond van onze ervaring adviseren over de beste manier om het beton te verpompen.

Neem contact met ons op en ontdek zelf onze unieke werkwijze!