Verschillende soorten afwerkingen

De betonvloer is oorspronkelijk bedoeld voor industriële doeleinden maar het wordt ook regelmatig toegepast voor woonhuizen en terrassen. Behalve een gladde en strakke afwerking, kan er ook worden gekozen voor een grovere of antislip afwerking. Alle soorten vloeren, zoals op een terras, in een woning of bedrijfshal, kunnen dus naar wens door ons worden behandeld en afgewerkt.

Betonvloer in een woonhuis

Wilt u een betonvloer laten storten in een woonhuis? Let dan goed op: beton is dan wel een zeer sterk materiaal, toch kan een betonvloer in een woonhuis nadelen met zich meebrengen. Zo kunnen wij niet uitsluiten dat er geen scheur- of vlekvorming zal ontstaan. Uiteraard doen wij ons uiterste best om het risico op scheuren en vlekvorming in de betonvloer zoveel mogelijk te verkleinen, bijvoorbeeld door bewapening te gebruiken en de betonvloer te impregneren.

Hoe wordt een betonvloer afgewerkt?

Kleinere obstakels, zoals bijvoorbeeld randen of kanten, worden met de hand afgewerkt. De grotere oppervlaktes worden ‘gevlinderd’ met een vlindermachine. Het gedeelte dat met de machine wordt gedaan, wordt dus ook gladder dan dat wat met de hand gedaan wordt.

Beton vlinderen

Het vlinderen van een betonvloer is nodig om het beton na het storten te verdichten. De vlindermachine is voorzien van meerdere bladen die van stand kunnen veranderen. De verschillende bladen maken een ronddraaiende beweging over de betonvloer, waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt. Wilt u een extra sterke en slijtvaste toplaag? Dan kunt u ervoor kiezen om slijtlaag in het beton te laten strooien tijdens het vlinderen. Deze toplaag kan ook in verschillende kleuren worden aangebracht.

Er zijn meerdere soorten afwerkingen mogelijk:

  • Grof
  • Gebezemd
  • Antislip
  • Fijn
  • Glad

Wilt u een grovere vloer, voor bijvoorbeeld een paardenstal? Of vindt u het belangrijk dat uw betonvloer antislip wordt gemaakt? In dat geval kunnen wij uw betonvloer borstelen. Op die manier zal de betonvloer een grovere structuur krijgen. 

Meer informatie over het afwerken van een betonvloer ?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden inzake betonvloerafwerking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag verder. Uiteraard denken we graag met u mee, ook als we bij u op locatie zijn. Wij kunnen u op grond van onze ervaring adviseren over de beste manier om het beton te verpompen.

Neem contact met ons op en ontdek zelf onze unieke werkwijze!