Loswijze beton storten

Bij het bestellen van betonmortel zijn er een verschillende loswijzen.

Beton storten uit de goot

De gootlengte van een betonmixer bedraagt max. 2,50 meter recht uit de wagen, en 1,5 meter zijwaarts. Het is daarom van belang dat de betonmixer dicht bij het te storten onderdeel kan staan.

Beton storten met kleine betonpomp

Betonstorten waar weinig ruimte is, dan is de aanhangerpomp de ideale krachtpatser! Met de compacte aanhangerpomp van het type 715D is het mogelijk om verschillende soorten betonmortelmengsels te verpompen. Dankzij de compacte afmetingen kunnen we met deze aanhangerpomp tot in het kleinste straatje of steegje komen. Een kleine betonpomp is makkelijk in te zetten bij kleine storten tot ca. 30m³ en bij moeilijk bereikbare werken. Deze kunnen tot 200 meter ver komen.

Beton storten met een grote betonpomp

Wij hebben voor iedere situatie een passende betonpomp in huis. De betonpompen zijn uitgerust met een grote giek. Bij Engelen kunt u een grote betonpomp huren in diverse lengtes: betonpomp 20 meter, betonpomp 31 meter, betonpomp 36 meter en betonpomp 43 meter. Een betonpomp wordt in het algemeen ingezet bij grote hoeveelheden en wanneer er grote afstanden afgelegd moeten worden.

Specificaties betonvloer per toepassing

  • Betonnen voetpad: 10 tot 15 cm
  • Betonvloer tuinhuis: 10 tot 15 cm
  • Betonnen oprit: 15 tot 20 cm
  • Betonvloer garage: 15 tot 20 cm
  • Terras beton: 15 tot 20 cm
  • Beton voor loods: 15 tot 20 cm
  • Beton voor fabriekshal: 15 tot 20 cm

Om een goede inventarisatie te krijgen van hetgeen we nodig hebben bekijken wij iedere aanvraag goed na. Heeft u een bestektekening van de bouw dan ontvangen wij deze graag. Voordat wij beton kunnen storen moeten wij bijvoorbeeld weten of er wapening toegepast moet worden. Betonijzer of bouwstaal (wapening) is een constructieve toepassing. Want wilt u een sterke betonvloer dan passen wij wapening toe. Wij willen namelijk voorkomen dat bij een te grote trekkracht scheuren ontstaan in het beton. Door staal toe te passen in het beton kan de vloer veel trekkracht aan. Dit is dan ook de reden waarom er bijna altijd gebruik gemaakt wordt van een stalen wapeningen. Beton zelf heeft een andere eigenschap, namelijk drukkracht. Door de juiste combinatie van beton en wapening heeft de betonvloer zowel drukkracht als trekkracht.

Beton kan ook krimpen, dit heeft te maken met weersinvloeden en uithard periode. Als beton gaat krimpen dan ontstaat er spanning in de betonvloer. Door wapening te gebruiken voorkomen we scheurvorming. De meeste spanning in de vloer ontstaat aan de bovenkant van het dek. De wapening die wij toepassen leggen wij minimaal 4 tot 5 cm onder de bovenkant van de betonvloer. Wanneer wapening niet diep genoeg gelegd wordt ontstaat er betonrot in uw vloer.

Engelen Beton pompen

De specialist in verhuur betonpompen in regio Helmond

Wij als betonpomp verhuur specialisten zorgen voor een goede fundering. Een betonpomp huren samen met de levering van beton. Wij werken middels constructieve werkwijze die bewezen succesvol is. Wij bespreken iedere klus samen met de klant voor een succesvolle bouwklus. Bent u op zoek naar een partner in de regio Helmond die u op weg helpt met kwaliteit beton en een betonpomp die de beton? Met een team van 25 ervaren beton specialisten die werken met het modernste materiaal, gaan wij voor 100% tevreden klanten.

Ons servicegebied rijkt verder dan enkel regio Helmond, voor het huren van een betonpomp in Weert of Roermond bent u aan het juiste adres bij Engelen verhuur.

Betonpomp Helmond

Wil je meer weten over de mogelijkheden inzake betonvloeren storten of het huren van een betonpomp in de regio Helmond? Neem contact met op met Engelen Betonpompverhuur. Wij helpen u graag verder.

Neem contact met ons op en ontdek zelf onze unieke werkwijze!